Synlighed i produktionen giver kortere responstid, og dermed højere produktivitet

Den højteknologiske virksomhed Kamstrup A/S, der til daglig leverer innovative totalløsninger til måling af energi- og vandforbrug, har siden 2008 haft fokus på at skabe højere produktivitet, og har derfor investeret i softwaresystemet 3P for at optimere produktionen.

Fakta om Kamstrup A/S

  • Har hovedsæde i Stilling ved Skanderborg.
  • Har både udvikling og produktion samlet under ét tag i Danmark for at sikre høj kvalitet og kortere leveringstid.
  • Beskæftiger ca. 180 operatører og driftsteknikere i produktionen.
  • Råder over et fuldt automatiseret produktionsapparat, der sikrer kvalitet og fleksibilitet 24/7 i hverdagen.
  • Er teknologiførende inden for elektronikbranchen.


Hos Kamstrup A/S er planlægningen siden 2012 blevet implementeret i produktionen, således at den daglige planlægning nu kører på samme linje som de forskellige arbejdsgrupper i produktionen. Det har medført, at der er to produktionsledere, der står for dag- og natskiftet i produktionen, samtidig med at driftsteknikergruppen nu er selvstændig ledet, ligesom der er to projektledere, der har ansvaret for at køre nye maskiner ind. Det kræver gode kommunikationsveje samt registrering af stop- og fejlårsager, således at produktionen hele tiden kører så optimalt som muligt.

3P Production Performance Kamstrup Manuel arbejdsplads

Kamstrup A/S anvender derfor 3P systemet som et mastersystem for den daglige kommunikation i produktionen, hvor de ved at registrere stop og fejl får samlet alle informationerne ét sted, således at de er tilgængelige for alle medarbejdere i produktionen. Det skaber synlighed i produktion.

PDF-logo Hent kundecase (591KB)

"Medarbejderne ser det som en motivation, at der skal registreres. De ser 3P som et  hjælperedskab, hvor de kan synliggøre og vise, hvilke stop og hvilke typer af stop de har haft", fortæller planlægningsassistent Charlotte Bøgh.

Production Manager Viggo Andersen ser 3P som en god investering, da stop- og fejlårsager bliver synlige gennem en kortere respons på stoptidsregistreringen, så medarbejderne hurtigere kan handle på det.

Ifølge Viggo Andersen er dét at registrere i dag blevet et ønske fra medarbejderne, fordi det motiverer dem at vise, at de kan køre produktionen så optimalt som muligt.

"Med 3P systemet er den interne kommunikation mellem medarbejderne blevet kortere, hvilket medfører bedre kommunikation. Det giver højere produktivitet, samtidig med at der bliver skabt synlighed i produktionen, hvor medarbejderne tager ansvar for egen jobfunktion og produktivitet", fortæller han.

3P Production Performance Kamstrup Operatør v skærm

I 2008 leverede PJD Production Performance software-systemet PMS (Performance Management System) til Kamstrup A/S. PMS-systemet har medvirket til at alle medarbejdere i produktionen konstant er blevet holdt ajour med produktionen, og hvordan de enkelte maskiner kører.

Se artikel fra 2009 om PMS-systemet hos Kamstrup A/S.

I perioden 2012/2013 er PMS-systemet blevet opgraderet til 3P.
Læs mere om de forskellige 3P produkter.